פענוח CT מיאלוגרפיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/12/2012 | 03:10 | מאת: אנונימי

שלום, עשיתי CT מיאלוגרפיה וההיתי מעוניין לקבל הסבר להדיוטות לגבי הכתוב, בעברי ניתוחי גב, כרגע הקרנה עזה לרגל שמאל ונאלץ להשתמש בקביים. בגובה L3-L4 קיימת למינקטומיה עם צניחה אחורית של השק הדורלי כאשר הברגים גם מימין וגם משמאל כאשר הבורג מימין נראה במקום. בגובה L4-L5 קיימת הצרות התעלה על רקע גרמי עדיין שאריות של פסטים, חלק מהלמינות והתעבות קשה של ליגמנטום פלבום שמצר מאוד את התעלה בגובה L4-L5 הבורג נראה במקומו בגובה L5-S1 קיימת צניחה של השק הדורלי ללא לחץ על השק. סיכום: קיים לחץ גרמי על השק בגובה L4-L5 באיזור הניתוח עם לחץ גם ע"י החלק הגרמי וגם ע"י ליגמנטום פלבום. יתר המרווחים שבאיזור הניתוח נראים תקינים. אודה על העזרה

ישנה היצרות בגובה L4-5 מתחת לקיבוע, ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק