בלט דיסק והיצרות תעלת השדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/12/2012 | 11:07 | מאת: איציק

בן66, מזה חודשיים וחצי סובל מכאבים חזקים מאוד ברגל שמאל,לא יכול לדרוך ולא יכול ליישר את הגב. הופנתי ל . C.Tו-M.R.I . M.R.I לא יכול לעשות מכיון שיש לי רסיס מתכת בעין. להלן תוצאות .C.T: בחתכים אקסיאליים: היפרטרופיה של המפרקים הפצטרים משמאל בגבהים L4-L5 ,L5-S1. בגובה L1-D12:מבנה גרמי תקין. בלט דיסק הקפי כללי קל הגורם להיצרות בינונית של תעלת השידרה ושל הפורמינות משני הצדדים. בגובה L1-L2:בלט דיסק הקפי כללי הגודם להיצרות ניכרת של תעלת השדרה ולהיצרות פורמינלית בינונית משני הצדדים. בגובה L2-L3:בלט דיסק הקפי כללי,מסוייד מימין,הגורם להיצרות קשה של תעלות השידרה ולהיצרות פורמינלית ניכרת משני הצדדים עם לחץ על שורש L2 משני הצדדים,יותר מימין. בגובהL3-L4:בלט דיסק הקפי כללי הגורם להיצרות קשה של תעלת השידרה ולהיצרות פורמינלית בינונית עם לחץ על שורשי L3 משני הצדדים,יותר משמאל. בגובה L4-L5:בלט דיסק הקפי כללי ואחורי מרכזי הגורם להיצרות קשה של תעלת השידרה ולהיצרות פורמינלית ניכרת עם לחץ על שורשי L4 משני הצדדים,יותר משמאל. בגובה L5-S1: בלט דיסק אחורי מרכזי הגורם ללחץ קל על השק התקאלי ועל שורש L5 משמאל ולהיצרות פורמינלית קלה משני הצדדים. אני עושה פיזיאוטרפיה,דיקור סיני,מטופל אצל כירופרקט, לוקח כדורים ליריקה אך אין שיפור במצבי. מכיון שאני לוקח "plaviks" לא עושים לי זריקת אפידוראל. כנרה שאצטרך לעבור ניתוח. האם אפשר לעשות ניתוח בלי M.R.I? האם יש המלצות איך להקל עלי? הניתוח מבצע אורטופד או נאירוכרורג? תודה.

בעייתך לא פשוטה. ה CT לא אמין בגבהים מעל חולייה L3 ויכול להטעות לרעה או לטובה. האופציות הם: לעשות ניתוח לכל הגב התחתון הכולל קיבוע של החוליות - ניתוח קשה עם סיכונים לא מעטים. לבצע CT מיאלוגרפיה אחרי הפסקת פלביקס ומעבר לקלקסאן על מנת לקבל עוד פרטים לגבי ההיצרות האמיתית של תעלת השדרה ולצמצם את הניתוח רק לאיזורים מהם אתה באמת סובל. ניתן גם לבצע ניתוח אנדוסקופי על סמך בדיקה זו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק