בדיקה קלינית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/12/2012 | 13:12 | מאת: יובל

שלום לך דוקטור, אדם הסובל ממיאלופטיה צווארית מחד, ומאידך מרדיקולופטיה לומברית+פגיעה אורטופדית ברגליים+מגבלה בתנועות עמוד שדרה מותני, כיצד בבדיקה קלינית ניתן לאבחן, מה השפעת כל פגימה (מיאלופטיה או היתר) על תפקוד לקוי של גוף תחתון?(עמידה,הליכה,ישיבה,שכיבה,כפיפה) אודה לתגובתך.

מיאלופתיה צווארית בד"כ לא כואבת, ההפרעה בעיקר בתפקוד המוטוריקה של בידיים ושל הרגליים (שיווי משקל בהליכה) עם נוקשות של הגפיים. הפרעות בגב התחתון משפיעות על שורשים שהם עצבים פריפרים, לחץ על עצב כזה יכול לגרום לכאב בפיזור של דרמטום ולעתים נימול. היצרות תעלה של גב תחתון יכולה לגרום לכאב עמום ברגליים עם התגברות הכאבים או תחושת הנימול בזמן הליכה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק