כאבים לאחר ניתוח דיסקטומי בגישה זעיר פולשנית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/12/2012 | 14:30 | מאת: דניאל לוי

שלום רב חודשיים לאחר ניתוח דיסקטומי זעיר פולשני הכאבים בגב וההקרנה לרגל עדיין ישנם בערך באותו רמה תוצאות ה MRI הם MRI מותני ללא ועם גדוליניום נערכה השוואה לבדיקה קודמת בוצעה בסדרות STIR ,T1,T2 ללא ועם הזרקת חומר ניגוד מודגם ישור הלורדוזיס המותני בגובה L5-S1 מודגם מצב לאחר ניתוח מימין בגובה זה עדיין מודגם לחץ על השורש הימני אין עדות לפריצת דיסק לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת האדרה בתוך התעלה סביב אזור הניתוח כביטוי לצלקת קיים רושם שעדיין קיים אלמנט של שארית דיסק בצד הימני יתר המרווחים תקינים אותות תקינים ממח עצם חולייתי חוט השידרה בסיומת תקינה לסיכום שינויים לאחר ניתוח ב L5-S1 מימין רושם של שילוב עם רקמת צלקת לבין שארית דיסק קטנה לוחצים לימין. טרם פניתי למנתח והראתי לו את התוצאות הנ"ל.כמובן שאפנה אליו רציתי לדעת האם הניתוח לא צלח? האם ניתן לנתח שוב ולשפר את המצב? מהי המלצתך? תודה מראש דניאל

לא הייתי רץ לנתח שוב, ככל הנראה רוב פריצת הדיסק הוסרה. הייתי עושה הידרותרפיה וממתי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק