אביבית 11 יבנה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/12/2012 | 23:04 | מאת: רותי חזוט

שלום לך ד"ר שלמה דוידוביץ אמי סובלת מזה מס שבועות מכאב רגלים בעיקר בשמאל אינה יכולה לזוז מרותקת למיטה בבקשה נסה לעזור בפיענוך ומה צריך לעשות. כמה פעמים היינו בבית חולים ונתנו רק כדורי ארקוקסיה. הממצאים לפניך הודגמו שינויים טרשתיים גסים עם הסתידות דופנית קשה באאורטה הבטנית ובעורקי הכסל. סימני אוסטאופניה כללית ניכרת ושינויים ספונדילוטים מפושטים לכל אורך ע"ש מותני. במרווח l1-l2 זיזים קדמיים גסים בגופי החוליות הסמוכות . מרווח דיסקלי מעט מוצר. בלט דיסק כללי בעיקר קדמי משיק לשק התקאלי. אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. במרווח l2-l3 שינויים אוסטאוארטריטים במפרקים הפצטלים וזיזים היקפיים בגופי החוליות הסמוכות . בלט דיסק כלל משמעותי בעיקר אחורי גורם ללחץ על קדמת השק התקאלי באספקט המרכזי ומשיק במהלך של שנח השורשים. שומן אפידורלי קדמי מחוק ותעלה ספינאלית מוצרת עד 6.9 מ"מ במרווח l3-l4 שינויים אוסטאוארטריטים גסים במפרקים הפצטלים . בלט דיסק כלל מינימלי משיק לשק התקאלי שומן אפידורלי קדמי מעט מחוק. אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. במרווח l4-l5 ינויים אוסטאוארטריטים גסים במפרקים הפצטלים בלט דיסק אחורי ניכר גורם ללחץ על קדמת השק התקאלי ומחיקה של שומן אפידרלי הסמוך, עיבוי ניכר של ליגמנטום פלאבום . תעלה ספינאלית מוצרת עד 7.8 מ"מ . בבקשה ממך אימי בת 79 אני רוצה את עזרתך בפיענוך ומה עליה לעשות כדי לשפר את המצב. נשמח גם לבוא לביקור תציין את הטלפון תודה רותי

ככל הנראה מדובר בפריצת דיסק המיצרה את תעלת השדרה. את חייבת MRI. לפגישה בבלינסון 03-9376666 פרטי 03-5117669 שבת שלום

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק