כאבי צוואר קשים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/05/2011 | 18:42 | מאת: רן

שלום רב אמי סובלת זמן רב מכאבי צוור קשים מאד עד הגבלת תנועה. ממצאי הMRI הראו את הממצאים הבאים: C4 על גבי C3 עם תזוזה קדמית קלה של C3-C4-C5-C6 מודגמת אנגולציה קיפוטית קלה של ע"ש צווארי בגובה עם שינויים ניווניים במרווחים הדיסקליים ושינויי מודיק סביב המרווחים C5 על גבי C4 ותזוזה קדמית של הדיסקליים ושינויים ניווניים בגופי החוליות. ללא עדות למסות בולטות פרה או פרא- ורטברליות. .C3-C4-C5-C6 התעלה הספינלית מעט מוצרת בגובה חוט השדרה במבנה תקין וללא עדות ללחץ משמעותי עליו. התרשמות: ליסטזיס ניוונית עם אנגולציה קיפוטית. שינויים ניווניים במרווחים הדיסקליים ובלטי דיסק והיצרויות פורמינליות בגבהים השונים כמתואר כמה המצב חמור? האם ניתן לטפל במקרה כזה ע"י ניתוח או זריקות אלחוש/סטרואידים? תודה רבה וסליחה על ההודעה המפורטת מדי. רן

אם אין הקרנה של כאב לשכמה או ליד, הייתי ממליץ על התעמלות לחיזוק שרירי הצוואר ופיזיותרפיה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק