כאבי-גב תחתון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/05/2011 | 20:28 | מאת: שחר

ד"ר שלום, אני סובל מפריצת דיסק (L4-L5) מזה מס' שנים. בכל שנה - כ-4-5 התקפים של כאבים והקרנה לרגל ימין. כמו כן, הגוף למעשה "נתפס" ומקבל עקמת/זווית שעוברת רק כאשר הכאבים חולפים. רציתי לדעת מה המשמעות של הופעת העקמת הזו ? תודה.

העקמת נוצרת כתגובת הגנה של הגוף על השורש הלחוץ(עצב). בד"כ הקימור הוא לכיוון נגדי של הכאב על מנת לשחר לחץ מהשורש. אם איכות החיים לא מתקבלת על הדעת, יש לבצע MRI ולבדוק אם יש פיתרון ניתוחי.

23/05/2011 | 21:57 | מאת: אריה

שלום, אני 3 חודשים אחרי ניתוח דיסקטומי ועדיין סובל מכאבים (חלשים יותר), כולל העקמת שדובר עליה. האם זה עדיין בגדר הנורמה ?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק