שאלה לגבי הניתוח האנדוסקופי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

04/05/2011 | 11:28 | מאת: אורן

ד"ר שלום - ברצוני לדעת האם מעבר להסרה של תוכן הדיסק שפרץ החוצה, הניתוח גם מטפל בטבעת הדיסק או שהיא נותרת פגועה ומועדת לפריצות חוזרות ?? במאמר יחיד קראתי שמבוצעת סוג של צריבה של הטבעת, באמצעות לייזר. תודה.

טבעת הדיסק הפרוצה עובר תהליך הצטלקות ונאטמת בתהליך ההחלמה אך עדיין לא עמיד לפריצות חוזרות כמו דיסק תקין.איני יודע אם צריבת דיסק בלייזר משנה את תהליך ההחלמה.

04/05/2011 | 18:07 | מאת: אורן

ד"ר שלום - ישנו סרטון בנושא בלינק המצורף http://www.sciatica.com/sed-surgery.html?showall=1. מוסבר שבמהלך הניתוח האנדוסקופי, מבוצעת אטימה של הטבעת. האם לא כן ??

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק