שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

28/04/2011 | 13:00 | מאת: דני לוי

שלום רב, לאחרונה סבלתי מכאבי גב עזים ומהקרנה של הכאב לרגל ימין לאחר בירור ct התקבלה התשובה הבאה: "מנח החוליות שמור. לא נצפו תהליכי הרסניים בעצמות ואין לזהות שברים. לא נצפתה פתולוגיה ברקמות הרכות הכלולות בסריקה. המפרקים הפאצטלים שמורים. לא נצפתה פתולוגיה סקרו-איליאקלית. יש לציין סקרליזציה של חוליה מותנית L5 דו-צדדית. בגובה L1-2, L2-3, L3-4: לא נצפתה פתולוגיה דיסקלית. בגובה L4-5: פריצת דיסק אחורית מרכזית ופארא-מדיאנית ימנית גדולה ביותר עם דחיקה של השק התקאלי לאחור." אשמח לדעת מה המשמעות של"פריצת דיסק אחורית מרכזית ופארא-מדיאנית ימנית גדולה ביותר עם דחיקה של השק התקאלי לאחור.",ובנוסף מהם דרכי הטיפול הממולצות לבעיה זו. בתודה מראש,דני לוי

שלום דני, אתה סובל מפריצת דיסק משמעותית בגב. אם אתה לא חווה נימול ברגל או חולשה (עדיף להבדק אצל רופא) ניתן לבצע זריקה תחת שיקוף. אם יעברו יותר מחודשיים ללא שיפור, ניתוח אנדוסקופי יכול להיות פתרון מצויין.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק