צוואר קשה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/04/2011 | 20:34 | מאת: אבירן

שלום רב , לפני שנה עברתי תאונת דרכים כאשר נכנס בי רכב מאחור ,לאחר כשעתיי הרגשתי צוואר קשה וכאבים בצוואר ,הלכתי למיון ושם לאחר בדיקות בסיסיות של סיבוב הצוואר והידיים נאמר לי שהכל בסדר ואם יחמיר ללכת לאורטופד. עשיתי כחודשיים פיזיוטרפיה ואכן הוקל לי ,אבל עדיין שנה מאז אני קצת מרגיש את הצוואר כשאני עושה תנועות חדות או לפעמים כשאני עושה כפיפות בטן או סתם לפעמים יש לי מעין תחושה של צוואר קשה גם כשאני מרים משאות). הלכתי לאורטופד בקופח והנל אמר (לאחר בדיקה של הצוואר) שהכל נראה בסדר אבל שאם רוצים ניתן לבצע CT . שאלתי היא : 1) לאחר כמה זמן תחושות הצוואר קשה והכאבים אמורי להיעלם ? 2) האם כדא להמשיך בכפיפות הבטן או שזה קצת מסוכן ? (האם כדאי לעבוד בחדר כושר על תרגילי צוואר וגב לחיזוק) 3) הכי חשוב !! - האם כדאי לבצע CT צוואר ? (אני קצת מפחד בגלל הקרינה) תודה רבה.

1) יתכן גם שנים 2) הגוף שלך ידריך אותך מה טוב לך פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הצוואר יהיה מצויין. 3) אם כבר כדאי לבצע ישירות MRI .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק