עזרה בתרגום תוצאות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/04/2011 | 14:50 | מאת: דן

מבקש תרגום לתוצאות הבדיקה: 'החוליות בגובה שמור. בגובה L1-L2 ללא בלט דיסק משמעותי. בגובה L2-L3 הודגם בלט דיסק אחורי דיפוזי, עם היפרטרופיה פצטרית ועיבוי של ליגמנטום פלאבום ללא היצרות משמעותית של התעלה הספינלית. בגובה L3-L4 (כמו L2-L3). בגובה L4-L5 הודגם בלט דיסק אחורי דיפוזי, עם היפרטרופיה פצטרית ועיבוי של ליגמנטום פלאבום עם היצרות קשה של התעלה הספינלית.קיים רושם לדחיקה של השורש מימין. נא לקורלציה עם MRI בגובה L5-S1 הודגם בלט דיסק אחורי דיפוזי, עם היפרטרופיה פצטרית ועיבוי של ליגמנטום פלאבום עם היצרות קלה של התעלה הספינלית. תודה רבה.

אם מדובר בבדיקת CT צריך לציין שרמת הדיוק שלה לא גבוהה יחסית ל MRI.הבדיקה אומרת שישנה היצרות בתעלת השדרה (היכן שהעצבים עוברים) בעיקר בגובה L2-3 , השלב הבא זה MRI.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק