שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/04/2011 | 00:40 | מאת: ח

בן 48. לאחר MRI: L4-L5 דיסק מנוון ומונמך. בלט קל דיפוזי. מודגם בקע דיסק פרוץ פרה מרכזי עם לחץ קשה ביותר על השק והיצרות של התעלה בגובה זה. אין לראות כלל CSF בשק. נמצא גם בלט קל דיפוזי ב L3-L4 בפועל מספר חודשים הקרנה לרגל ימין, קושי רב בהליכה ובעמידה. ללא כאבים בישיבה. בעבר - שאיבת דיסק ללא הטבה וזריקות תחת שיקוף ללא הטבה. 1. האם ניתוח אנדוסקופי יעיל להיצרות "קשה ביותר" של התעלה? 2. האם מדובר בתהליך פרוגרסיבי אם לא מטפלים בו בניתוח? 3. קראתי שהיצרות התעלה אופיינית לבני 60 ומעלה. האמנם? תודה

שלום,

שלום, אתה זקוק לניתוח לשיפור איכות החיים וניתוח אנדוסקופי, לפי המידע שאתה מוסר, יכול מאוד לעזור לך, כדאי שתגיע להתייעצות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק