עמוד שידרה גבי מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

19/03/2011 | 21:01 | מאת: אורלי

אני בת 48 סובלת מבעיות גב מזה שנים רבות ב-CT אחרון השנה הודגמה שחיקת דיסק L5-S1 עם היצרות התעלה ולחץ על חוט השדרה בנוסף לשתי פריצות דיסק לא משמעותיות. לציין שהכאבים לא מניחים לי במשך היממה בעיקר מישיבה לעמידהבשכיבה . ולאחרונה החלו כאבים המקרינים לרגליים. אני מטופלת במרפאת כאב+בדיקור, ללא הטבה משמעותית לאורך זמן. מה אפשריות הטיפוליות כירורגיות ואחרות.

אם הדיסק השחוק הוא זה שגורם לכאבי הגב הקשים, כדאי לרדת משקל (אם זו בעייה) שחייה והתעמלות מתאימה לחיזוק שרירים. במידה וזה לא יעזור יתכן ותצטרכי קיבוע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק