ניתוח צריבה לעומת כריתת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/03/2011 | 11:49 | מאת: יעל

ד"ר נכבד יש לי מס' שאלות ברשותך: מה ההבדל בין ניתוח צריבת וניתוח כריתת דיסק? האם לאחר ניתוחים שכאלה אפשר לתפקד כרגיל, גם מבחינה ספורטיבית או שיש מיגבלות מסוימות? האם עלולים להיות סימפטומים מסויימים (כאבים? נימולים?) וכו' ולכמה זמן אחרי? איזה מצב מוגדר ככישלון מבחינת מנתחים/רופאים? בכריתת דיסק, אם מוציאים את החלק הפרוץ האם הדיסק לא נותר "פתוח" למעשה הרי בעצם פוצעים אותו כלומר האם לא תהיה המשכיות בזליגת החומר ממנו בנוי הדיסק? אם לא איך בעצם המעטפת שלו "נסגרת"? - האם ניתן ל"תקן" כריתת דיסק או צריבת דיסק שלא צלחה (כלומר אם עדיין כאבים ו/או נימולים ממשיכים) ואיך? תודה רבה רבה על תשובותיך! יעל

צריבת דיסק- מחדירים מוליך לתוך הדיסק תחת צילום רנטגן ומייבשים אותו-מצמקים אותו. ניתוח אנדוסקופי- דרך חתך של ס"מ מוחדר צינור ותחת ראייה של תמונה אמיתית מתוך הגוף מוציאים את החלק הפרוץ של הדיסק. לא צריבה ולא כל ניתוח אחר לא מחזירים את הדיסק הפגוע לקדמותו, כך שמידי פעם עדיין צפויים כאבי גב וכ' ולא תמיד ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ללא הגבלה. נימול בד"כ לא נעלם מיד חלאחר הניתוח אלא לוקח מספר שבועות. כשלון הווה אומר אי יכול להוציא את החלק הפרוץ של הדיסק ברמה מספקת או חלילה פגיעה בעצבים. המעטפת של הדיסק נאטמת ע"י רקמה צלקתית. יש לפעמים ניתוחים חוזרים עקב פריצת דיסק חוזרת, כן, ניתן לחזור שוב על הניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק