שאלת פתיחת וריד בהדסה עין כרם

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

31/08/2014 | 19:56 | מאת: לירון

היינו בסיור בהדסה עין כרם ונאמר שם שהם מחייבים (!!)פתיחת וריד ליולדת ואין אפשרות לסרב להליך זה (כמובן שנאמר שלא חובה להשתמש בו אבל חובה לפתוח). אני ממש לא מעוניינת שיפתחו לי וריד והבנתי שזה משהו שהם לא מתפשרים עליו. הם הם יכולים לחייב דבר שכזה ? האם הגיוני שאין לי אפשרות לסרב ? היכן אוכל לקבל מידע משפטי לגבי עניין זה כדי לבוא מוכנה ?

לירון שלום אוכל להביא לפנייך את האופן בו אנו פועלים במרכז רפואי בני ציון בחיפה. לפי מדיניות משרד הבריאות יש לקחת לכל יולדת סמוך להגעתה דגימות דם לבדיקות ( ספירת דם וסוג דם ). אם היולדת לא מעוניינת להשאר עם וריד פתוח והיא נכללת בקבוצת הנשים בסיכון נמוך, אנחנו לוקחים דם בפרפרית ולא משאירים וריד פתוח, תוך מתן הסבר שיתכן ונצטרך, מסיבה רפואית להרכיב עירוי ויתכן שלא נצטרך בכלל ומשאירים להחלטת היולדת האם להשאיר וריד פתוח בעת לקיחת הבדיקות, או לא. נשים בסיכון גבוה, אנחנו משאירים וריד פתוח. בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית