בדיקת מאמץ לאדם צעיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/11/2016 | 11:25 | מאת: משה

שלום רב, בן 34 הופניתי לבדיקת מאמץ עקב כאבים בחזה בזמן ריצה יש לציין שלא עסקתי בספורט כלשהו לפני כן. אני מעריך שזה עקב חוסר הכושר שאני נמצא בו אבל רציתי לבדוק. הערכת הסיפטומים: אסימפתומתי לפני תחילת הבדיקה- מה זה אומר? קצב הלב:64 לחץ דם 100/70 אקג מקצב סינוס LPHB סיכום הבדיקה: ללא שינוי ST-T פתולוגיים במאמץ הפרעות קצב במאמץ/התאוששות: לא נצפו מקטע ST במאמץ/התאוששות: לא ניצפו צניחות משמעותיות של קטע ST בהתאוששות. סיבת הפסקת הבדיקה: הגעה לדופק מטרה אקג חוזר למצב התחלתי בתוך: 3 דקות סיכום: הדופק שהושג 184, אחוז מהדופק המקסימלי 98.3, הבדיקה נמשכה 13 דקות.הבדיקה תקינה ללא עדות לאיכסמיה מיוקרדאלית במאמץ. בסיום המאמץ נצפתה תגובה וגלית שהתבטאה בירידת לחץ דם ודופק שתוך דקות ספורות חזר לנורמה והחולה חזר להרגיש טוב. אני רוצה להגיד בסוף הבדיקה הרגשתי שהכל מסתובב וטשטוש, והאחות אמרה לי אם אני רוצה לשכב, שכבתי שתיתי מים ואז זה עבור לי האם זה מסוכן האם אני יכול לעשות ספורט? וגם רשמו לי שאני בכושר גבוה ואני בכלל לא חשוב ככה כי שאני רצתי מאד קשה לי לרוץ אפילו קצת. תודה מראש.

בדיקת המאמץ תקינה, הכושר הגופני בארגומטריה נקבע לפי משך הזמן שלקח לך בבדיקה להגיע לדופק המטרה. אדם לא מאומן מעלה מיד את הדופק,אדם עם כושר טוב יגיע לאותו דופק אחרי מאמץ ממושך יותר. 13 דקות זה בהחלט יפה. תגובה וגאלית היא תופעה שכיחה אצל צעירים ואתה בהחלט יכול לעשות ספורט.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים