כאבים בחזה עוברים במהלך הליכה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/11/2016 | 12:01 | מאת: סטודנט

שלום, שואל לגבי אמי בת ה60+. בזמן אחרון החליטה לחדש הליכות בחוץ. ספרה שלא מזמן, בזמן הליכה הרגישה אי נוחות בחזה, אך המשיכה ללכת וזה עבר לה. סובלת מכולסטרול גבוה, ולוקחת לשם זה סטטינים, המייצבים אותה. אין כרגע לחץ דם גבוה, למעט ברגעי סטרס. האם אי נוחות או כאב בחזה, ללא סימנים אחרים, אשר עוברים עם המשך המאמץ, יכולים לרמז על היצרות עורק מסוים, מחלה כלילית? אביה בגיל 65 עבר ניתוח מעקפים, אך היה לפני זה מעשן כבד, ללא שימוש בתרופות נגד כולסטרול. תודה.

כאב בחזה שמופיע במאמץ בהחלט יכול להחשיד למה שנקרא תעוקת חזה . זה שהכאב עובר עם המשך המאמץ לא שולל שמדובר בתעוקה ובהחלט שווה המשך ברור - בדיקת לב במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים