עליה פתאומית של לחץ הדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/10/2016 | 21:31 | מאת: שרי

שלום, אני בת 59, סובלת מקרישיות יתר בדם ולחץ דם גבוה. אני משתמשת בד"כ בטריטייס 1.25 - פעם ביום. לפני שלושה ימים עלה לי לחץ הדם בבת אחת עד לערכים מאוד גבוהים וגם הרגשתי לא טוב. עליית לחץ הדם באה לידי ביטוי בסחרחורת קשה וערכים שנעו בין : 187-150 הסיסטולי, ובין 85-75 הדיאסטולי . הדופק היה תקין (67-70) . מייד התקשרתי לרופא שלי, ושאלתי אותו אם לקחת קפטופריל-אסריל ככדור S.O.S להורדת לחץ הדם הגבוה . הרופא ענה לי שלא לקחת את האסריל , אלא לקחת עוד כדור טריטייס, ולעבור מכאן והלאה למינון של 2 כדורי טריטייס ביום (1.25 2X). בהקשר זה יש לי שתי שאלות : א. מכיוון שבזמנו לחץ הדם שלי ירד מאוד עקב ניסוי בשימוש במספר כדורים נגד לחץ דם (לא בבת אחת אלא כדורים שונים), רציתי לדעת אם אפשר לקחת את הטריטייס 1 בבוקר ואילו את השני - חצי כדור בערב? ב. שמעתי בעבר ממספר רופאים ששימוש בקפטופריל ככדור חירום כאשר יש לחץ דם מאוד גבוה לא רצוי, וזה עלול להיות מסוכן, האם ידוע לך משהו על כך ? איזה סיכון יש בזה ? בעבר בזמנו לקחתי אותו כ 2-3 פעמים (במקרים שונים ולא בבת אחת ). אני מודה לך.

הייתי נוהג כמו הרופא שלך ובהחלט ניתן ליטול טריטייס פעמיים ביום נטילת קפטופריל בלעיסה בזמן לחץ דם גבוה במינון לא גבוה 12.5 מ"ג או 25 מ"ג איננה מסוכנת ובהחלט מקובלת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים