הפסקת תרופה לפרק זמן קצר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/09/2016 | 11:01 | מאת: אבי

שלום רב, אני יתחיל מכך שאני מבין שאולי לא תוכל לתת לי תשובה על כך,כי אינך יכול לקחת אחריות על אדם שאינך מכיר,וזה מובן אך בכל זאת אני ישאל. בן 63 עם פרפור פורוזדורים לא כרוני בשנה האחרונה נוטל פרופיקס 300 מ"ג.וברוך השם ללא התקפים.נוטל גם קרטיה לדילול דם,וסטטור לכולסטרול וטריטייס ללחץ דם. השאלות שלי,האן ניתן להפסיק את הפרופיקס והתרופות האחרות ביום כיפור או שישנה סכנה בכך? בנוסף,יתכן שהפרופיקס גורם לעצירות כל כך קשה ששום מאכל לא עוזר ולא מקל על העצירות.האם יש תרופות אחרות שניתן לקחת? תודה מראש.

כמובן שאינני מכיר אותך ואענה באופן כללי, אם הינך נוטל פרופקס כטיפול מניעתי בפרפור פרוזדורים ניתןליטול את הפרופקס ערב כיפור בבוקר ולפני הצום ולמחרת רק את הכדור של הערב. קרטיה וסטטור ניתן להפסיק לצום . לפרופקס יכולות להיות ת"ל שקשורות למרכת העיכול , יש תחליפים לטיפול מניעתי לפרפור פרוזדורים -אבל כפי שאמרת בעצמך לא אמליץ על טיפול בלי להכיר ולבדק אותך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים