השוואה והסבר על תרשימי אקג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/07/2016 | 21:01 | מאת: דן

שלום בן 41 רציתי בבקשה אם אפשר לקבל הסבר על תרשימי הא.ק.ג. ידוע אצלי על גלי T הפוכים. אני לא יודע באיזה בדיוק, אבל בא.ק.ג. אחרון שעשיתי, ראיתי שהרופא ציין על החריגה בשלושה מקומות (יש פס מתחת). בגדול, נאמר לי בעבר לפני שנים שאין לי בעיה, וזאת לאחר מבחן מאמץ ואקו לב. מה המשמעות של ההיפוך במקומות הספציפיים הללו? ובהנחה שבמקרה שלי זה תקין, מה קורה במקרה אמת חלילה שיש בעיה, האם יזהו אותה בא.ק.ג. או שהתרשים החריג שלי יטשטש ולא יאפשר לזהות בעיה אם חלילה תקרה? מצ"ב תרשים מלפני שבוע כמו כן מצ"ב תרשימים מלפני שנה, ומשנת 2009 אשמח אם תוכל לומר לי האם יש שינויים בתרשימים? וכן האם ההיפול גלי T מתבטא בכל התרשימים באותה צורה ובאותם מקומות? מאחר ולא ניתן להעלות לכאן תמונות, העליתי לאתר של העלאת תמונות, ומצ"ב קישורים ישירים לתמונה: 2016 http://www.siz.co.il/my.php?i=yzcfynqt1kjz.jpg 2015 http://www.siz.co.il/my.php?i=mgmfmzdnxad4.jpg 2009 http://www.siz.co.il/my.php?i=yqufg25omgom.jpg תודה רבה

לצערי לא ניתן להעלות תמונות וגם הקישור לא נפתח היפוך גלי T באק"ג בנוכחות אקו דופלר תקין אינם מהוים בדרך כלל בעיה. האקו יותר רגיש מהאק"ג. יש בעיקרון בעיה לפענח בעתיד אק"ג ולהשוות אותו לאק"ג שבבסיס יש לו שינויים בגלי T אם כי שינויים יש מכל מיני סוגים לא כולם סביב גל ה T בכל מקרה עצתי תמיד לחולים שלי להחזיק בארנק אק"ג אחרון בטח אם יש בו שינויים כדי שניתן יהיה תמיד להשוות ושלא ימצאו עצמם מאושפזים להשגחה בחדר מיון בגלל שינויים ישנים באק"ג.

28/07/2016 | 01:59 | מאת: דן

שלום ראשית, תודה על המענה. אכן לא ניתן להעלות תמונות לפורום, (אך בעקרון אפשרי לפתוח את הלינקים שצירפתי באמצעות סימון שורת הלינק, וקליק ימני בעכבר- עבור אל). בהקשר לתשובת הרופא א. אקו דופלר זה אקו לב רגיל או שיש בו משהו נוסף? ב. אאמץ את עצת הרופא לגבי להחזיק תרשים א.ק.ג. בקירבתי. כרגע גודל התרשים הוא של דף רגיל (A4) לאיזה גודל מירבי ניתן להקטין את התרשים ועדיין רופא יוכל לזהות את התבנית והחריגות? ג. מצ"ב אקו לב אחרון שעשיתי השבוע: http://www.siz.co.il/my.php?i=zjjonoalgtq0.jpg אם אפשר הסבר לגבי הממצאים, האם זה תקין ונורמלי לגילי (42). תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים