תופעות לוואי ללקיחת פרופקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/05/2016 | 16:34 | מאת: אמיר גרסון

מזה 8 חודשים אני לוקח פרופיקס 150 , 3 פעמים ביום. קרדילוק בבוקר ואליקוויס פעמיים ביום. לפני כ3 עד 4 חודשים התחילו להיות לי כאבי בטן מדי פעם והרגשה של בטן נפוחה . עם הזמן זה עבר לאחר לקיחת פרוביוטיקה ואולם התחלתי לסבול מעצירות שהולכת ומחמירה למרות כל תרופות הסבתא שהציעו לי כמו : אכילת שזיפים מושרים במים ושתיית המים , לקיחת כפית שמן זית בבוקר , שתיית סיבי בני פייבר והוספת זרעי פשתן טחון לסלט . האם יכול להיות קשר בין העצירות לתרופה ?

תופעות גסטרו אינטסטינליות בחולים שנוטלים פרופקס אינן נדירות ויכולות להופיע אצל אחד מתוך עשרה חולים שמטופלים בתרופה. תופעת הלוואי יכולה להיות כאבי בטן שלשולים וגם עצירות .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים