דופק איטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/11/2015 | 21:29 | מאת: נועה

שלום רב, בת 37, ברקע אנדומטריוזיס ומטופלת בגלולות וכן אסטמה לא חמורה מטופלת בטיפול מונע של סימביקורט (לא נוטלת באופן קבוע).לא מעשנת. בשנה האחרונה הדופק שלי במנוחה נע בין 52-60 לרוב פחות מ-60. לעיתים 54 לעיתים 57. אינני ספורטאית ואני לא מתעמלת. עשו לי מס' פעמים אק"ג ולא נמצאה בעיה... לעיתים אם אני מגיעה למר"מ ובודקים לי לחץ דם ודופק תמיד שואלים אותי אם אני עוסקת בספורט כי הדופק נמוך. הייתי אצל רופא משפחה ובעת שמדד בבדיקה ידנית הדופק היה 60 והוא אמר שזה בסדר. אין היסטוריה משפחתית של מחלות לב. אני קצת לחוצה מזה כי אני חוששת שמא יש בעיה בלב שאיני מודעת אליה. האם מדובר במצב שאינו תקין ? מה עליי לעשות? אודה לך באם תוכל להשיב לשאלתי.

הגדרת הגבול התחתון של דופק "תקין" במנוחה היא 60. יש מצבים פיזיולוגיים שהדופק נמוך כמו אצל ספורטאים. יש בכל זאת מצב שדופק נמוך מצביע על בעיה במערכת ההולכה החשמלית. אם הדופק לא יורד לסביבוןת 40 ומטה ואיננו מלווה בתחושות כמו סחרחורת או אבוד הכרה - אין לו משמעות בשלב זה וצריך לעקוב. אחת הדרכים ללמוד על מערכת ההולכה החשמלית היא לבצע בדיקת מאמץ,ארגומטריה, אם הדופק עולה כמו שצריך במאמץ זה סימן טוב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים