היעלמות המוקדמות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/11/2015 | 23:26 | מאת: עפרה

שלום רב האם ייתכן שפעימות מוקדמות עלייתיות מרובות מאוד, שהופיעו אחרי צריבה (מוצלחת) של רפרוף פרוזדורים, תיעלמנה לפתע פתאום? בשבעה החודשים הראשונים היו הפעימות סימפטומטיות ובלתי ניסבלות בעליל. הצריכו טיפול תרופתי רציני (טמבוקור). כעת - מעל שלוש שנים אחרי הצריבה, אין כמעט פעימות מוקדמות (במשך כשנתיים וחצי). ההולטר מצביע על כ-30 עלייתיות וכ-7 חדריות. לסיכום: האם קיים מצב בו פעימות מוקדמות מרובות חדלות להתקיים? או האם חלילה 'מחכות' לי בסיבוב'? תודה וברכה עפרה

האם קיים מצב שהפעימות נעלמות? עובדה אצלך הן נעלמו... האבלציה אכן לא מטפלת בפעימות המוקדמות אלא במעגלים החשמליים שלפעמים פעימה מוקדמת יוצרת תהני בינתיים מהיעדרותן של הפעימות המוקדמות אבל כפי שכתבת הן יכולות לחזור ולצוץ בעתיד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים