החלפת אליקויס 2.5 מ"ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/11/2015 | 19:27 | מאת: יואל

שלום רב, לאימי היה שבץ ומאז קיבלה אליקויס 2.5 מ"ג אלא שהוא גורם לה לכאבי ראש חזקים ולדפיקות לב חזקות ולאולקוס.מגיעים למיון תל השומר ורופא אומר לי שזה לא גורם לכאבי ראש ושולח הבייתה.מגיע לקופת חולים ורופא מוציא מידע שהאליקויס גורם לכאבי ראש חזקים ולתחושה שהולכים למות ולאי תזוזה של הגפיים.מבקשים להחליף ושולחים אותנו לנוירולוג בקופה ששולח לקרדיולוגית מהפרעות קצב לב בתל השומר שאומרת שזה לא התחום שלה והיא שולחת לקרישת דם ושם העלו את הבעייה בישיבת צוות והחליטו להחליף לפרקסה 75 מ"ג אך נאמר לי שאינם יודעים מה יכול לגרום למי שמשקלה 33.300 ק"ג.אני מוצא שהפרקסה גורמת לדימומים ואני בהלם.מה עושים?אין תרופה שלא עושה בעיות? רק זה חסר לי שתרופה תגרום לה דימומים ונגיע למיון וישעו שוב סיטי כי אולי זה דימום במוח וכך הלאה

כל התרופות המדללות את הדם כולל אליקוויס ופרדקסה יכולות לגרום לדמום.עם זאת הן ניתנות כדי למנע יצירת קרישי דם הגורמים לארוע מוחי. גם התרופות האחרות מאותו תחום הקסרלטו והקומדין עושות את אותו הדבר. אם משקלה של אמא 33 ק"ג ברור שיש כאן בעיה גדולה. אין נסיון עם התרופות הללו במשקל כל כך נמוך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים