סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/09/2015 | 22:23 | מאת: עמי

שלום, אני בן 62, עושה קצת ספורט (שחיה) אוכל בדר'כ אוכל צמחוני כולל דגים. עברתי לפני כ-7 שנים צינטור עם שני סטנטים , היתה לי איסכמיה. יש לי יתר לחץ דם מטופל בתרופות להורדה והלח"צ בדר"כ מאוזן, נטייה קצת לדיאסטולי גבוה. לןקח שנים רבות סימבסטטיןבשנה האחרונה ירדתי ל-10 מ"ג ליום. הכולסטרול שלי: 136, hdl:47, ldl:70.2. לאור הנ"ל האם אפשר להפסיק את לקיחת הסטטינים? תודה, עמי

ממש לא ! לאור ההסטוריה הלבבית שלך יש מקום לטיפול בסטטין שיש לו חשיבות מעבר להורדת רמות השומנים בדם. פרופיל השומנים שלך בדיוק כפי שהוא צריך להיות ואם תפסיק סימוביל רמות ה LDL יעלו לרמות לא רצויות.

03/09/2015 | 18:42 | מאת: עמי

ראיתי שלשום תכנית בערוץ 10 בה דברו כמה רופאים, כי כולסטרול תקין הוא 180 וכי בזמנו הורידו את הסף התקין מ-220 ל-180 לקידום חברות התרופות המייצרות סטטינים וכן כי שימוש רב שנים עלול לגרום בעיות רציניות בשרירים, כפי שקרה לאשתי. אז נכון שהיא לקחה מינון גבוה יותר וכי כנראה יש לה רגישות לסטטינים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים