בתי בת ה18 אובחנה היום בexercise echocardiogrpahy

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/07/2015 | 18:08 | מאת: רונית

לאחר בדיקת אקו לב במאמץ בתי בת השמונה עשרה אובחנה ב exercise echocardiogrpahy כתוב בסיכום1.הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאליהמאמץ גבוה ובדופקתת מרבי לגיל.ללא עדות לאיסכמיה. תגובה קלינית תקינה. 2.מסתם אאורטלי דו עלי . מעט מעובה. תפקוד תקין.קוטר אאורטה תקין. נכנסנו לאינטרנט לבדוק מה זה וחשכו עיינינו. האם בתי תדצרך ניתוח לב פתוח והחלפת מסתם בעתיד. האם חייה יהיו מוגבלים, ממש חשכו עניינו היא לפני גיוס ואני מקווה שלא יעשו לה בעיות כתוצאה מהאבחון מבקשת תשובה אמא מאוד מודאגת

מסתם אאורטלי דו עלי הוא "מום לבבי" שכיח שהמשפט "חשכו עינינו" ממש מוגזם לגביו. לגבי הגיוס ממש לא תהיה בעיה, באשר לעתיד תפקוד המסתם יכול להשאר תקין הרבה מאד שנים, נכון שבסופו של דבר אחרי עשרות שנים יכולה להיות הפרעה בתפקוד המסתם שתצריך החלפתו בניתוח אבל הדבר כל כך רחוק שחבל אפילו לחשוב עליו עכשיו ובטח שלא במונחים של "חשכו עיניינו". ישנם אנשים לא מעטים שחיים עשרות שנים עם מסתם דו עלי מבלי שידעו על זה בכלל. גם בני מתגייס בעוד שבוע.. נאחל גיוס קל ונעים לשניהם !

29/07/2015 | 11:18 | מאת: רונית

תודה על תשובתך , האם לא יהיו לבתי בעיות בזמן הריון ולידה? האם צריך לידע את הצבא, יש לה כרגע פרופיל 64 על משקל והיא פוחדת שיורידו לה עוד ולא יגיסו אותה ואיזה רופא אני צריכה ללכת

כשתפקוד המסתם תקין לא צריכות להיות בעיות לא בהריון ולא בלידה. לידע את הצבא תמיד טוב כדי שיהיה רשום בתיק שלה ובכל מקרה הפרופיל הרפואי שלה לא ירד מתחת ל 64 והיא תגוייס ,שלא תדאג יותר מדי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים