אימון בחדר כושר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/02/2015 | 21:38 | מאת: יובל

אני מאמן כושר, ויש לי מתאמן שאני התחלתי לאמן והוא חולה באי ספיקת לב, ושמתי לב שהוא חושש מהאימון ומביצוע התרגילים בגלל ה'מאמץ' וכדי לא לגרום נזק. (אסור לו לעבור דופק של 100-110 בערך - יש לו שעון דופק). לכן רציתי לשאול אם אפשר לקבל בדיוק מה מותר לו ומה אסור לו, ומה מומלץ לעבוד (השאלה מכוונת כלפי עבודה אנאירובית שזה מכשירים ומשקולות ולא אירובי). ממה שאני הבנתי וחקרתי, צריך לעבוד איתו בחזרות גבוהות למשל ומשקל נמוך. שאלה נוספת היא מה קורה אם הוא מרגיש תשוש ? להפסיק את התרגיל או שאין לזה קשר למאמץ של הלב ? עד איזה אחוז מותר לעבוד איתו מבחינת מאמץ ? ומשנה מנח של תרגיל - ישיבה \ שכיבה \ עמידה ? אשמח לכל עזרה ושבב מידע בנושא ! יובל.

שאלות טובות אבל באמת שאי אפשר לענות עליהן מבלי להכיר את החולה,לדעת בדיוק מה הרקע של אי ספיקת הלב,מה תפקוד ליבו? האם עשה בדיקת מאמץ? לאיזה מאמץ ודופק הגיע? מה היו תוצאות הבדיקה? איזה תרופות הוא נוטל. כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג שלו ! בכל מקרה חולה עם אס"ל שמרגיש תשוש יש לחשוב קודם כל שהדבר נובע מהבעיה הבסיסית בלב ולנהוג בהתאם (בטח לא להתאמן ) אם כי כמובן תשישות יכולה לנבע גם מסיבות אחרות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים