בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/02/2015 | 09:48 | מאת: דנה

בוקר טוב אני בת 35 ולהלן תוצאות בדיקה שאשמח אם תעזור לי לגלות מה הבעיה בה.כי נדמה שיש בעיה . לבדיקה נשלחתי בגלל אירוע חד פעמי של אי ראייה בעין אחת . ולהלן התוצאות : חדר שמאלי אינו מוגדל. מקטע הפליטה המוערך כ-65% -60. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים . מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית קלה עם מפל לחצים בן 30 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ36 ממ"כ . הפריקארד אינו מעובה ללא תפליט . שורש הוותין והותין ברוחב תקין . לא נצפה מקור בלב לתסחיפים אך לא ניתן לשלול זאת באקו טראנס טוראקלי. במידה וקיימת התוויה לאיתור מקור ממין זה ממליץ לשקול אקו תוך ושטי. תודה מראש

למה נדמה לך שיש בעיה? בבדיקת האקו חפשו מקור לקרישי דם שיכולים לגרום להפרעת הראיה שחוית. בבדיקה הנוכחית לא נמצא משהו פתולוגי. ההסתיגות היא תמיד שלא כל קריש דם ניתן לראות בבדיקת אקו רגילה בגלל מגבלות ההדמיה.כשיש חשד יותר גדול להמצאות קריש דם למשל בחולה עם פרפור פרוזדורים או כשרואים באקו פרוזדור מוגדל ניתן לבצע אקו דרך הושט שבו גם רואים יותר טוב וגם ניתן לראות מקומות כמו האזנית של פרוזדור שמאל שלא רואים באקו רגיל.

25/02/2015 | 12:49 | מאת: דנה

באי ספיקה ומפל הלחצים שכתוב שם... זה תקין? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים