מפרצת בעורק פולמונארי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/11/2014 | 11:50 | מאת: אזרח

בבדיקת צנטור וירוטואלי שנערכה לי נמצא כי קיימת "התרחבות אנאוריזמטית של עורק פולמונארי ראשי עד 5.7 ס"מ והשמאלי הראשי עד 4.4. ס"מ" ברצוני לברר מה משמעות ממצא זה, האם הוא מסוכן וכן האם הוא מחייב טיפול כל שהוא, תרופתי או כירורגי? בתודה

הרחבה כזו של עורקי הריאה הינה נדירה ומחייבת ברור ,על פי הסיבה יקבע סוג הטיפול ,עליך להיוועץ עם כירורג חזה.

27/11/2014 | 14:05 | מאת: אזרח

בהמשך לשאלתי בענין המפרצת בעורק הריאה ברצוני לשאול האם הדבר ניתן היה להראות בניתוח מעקפים שעברתי לפני כ-12 שנים

כשפותחים את בית החזה בניתוח מעקפים ניתן לראות גם את עורקי הריאה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים