PFO

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/11/2014 | 13:13 | מאת: חסוי

יש לי PFO מזערי שהתגלה בגיל 45. הדלף הוא דו כיווני. בעבר טיפולי פריון עם הורמונים. מנסה כעת להרות עם תרומת ביצית והורמונים. אין קרישיות למעט פקטור 8 גבולי. המטולוג טוען שאין צורך בנוגדי קרישה אלא רק במשכב הלידה. בעבר טשטוש ראיה בעין שמאל למס' שניות ולאחר סיוד החדר- חולשה ביד שמאל למס' דקות. אצל נוירולוגית הבדיקה הגופנית תקינה. בדיקת אקו במאמץ תקינה.(המחיצה הבין עליתית היתה ניידת). באקו לב אי ספיקה מיטראלית וטריקטספידלית מזערית עם מפל לחצים בן 14 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של כ-20 ממ"כ. בהולטר לב לפני שנה- הפרעות קצב חדריות- נצפה PVC בודד והשאר תקין. כיום לפעמים כאבים לא ספציפיים בחזה ופלפיטציות. השאלה אם מותר לי הריון ואם לדעתך אצטרך נוגדי קרישה וממתי? תודה רבה.

על פי הנתונים שכתבת אינני רואה מניעה מהבחינה הקרדיאלית. באשר לטיפול בנוגדי קרישה שוב מהבחינה הקרדיאלית לא קיימת אינדיקציה,מהבחינה הנוירולוגית או ההמטולוגית תצטרכי להיוועץ ברופאים המתאימים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים