שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/10/2014 | 11:39 | מאת: אביבית

שלום, אני בת 29 ורציתי להתייעץ. בשנה האחרונה אני פעם בכמה זמן חווה פעימות לב מהירות, שבאות בבת אחת, ואני מרגישה את זה בעיקר בצוואר. זה קורה בעיקר לאחר שאני רוכנת קדימה. ההרגשה היא של דופק מהיר מאוד שפתאום מתחיל, וזה עובר בדרך כלל אחרי כמה שניות.הייתי אצל קרדיולוג בעבר ועשיתי אולטראסאונד לב שהיה תקין, והולטר- שהיו שם קצת הפערות קצב אך שלא יחסו להן חשיבות. רציתי להתייעץ מה אני יכולה לעשות עוד לבירור כי התחושה מאוד לא נעימה ומבהילה, האם זה יכול להיות קשור לשרירי צוואר? מאחר כשזה קורה ממש ניתן לראות את איזור עצם הבריח"רוטט" מהר. תודה

על פי התאור שלך את מרגישה התקף של דופק מהיר .צריך לנסות לתעד את מה שאת מרגישה ,היות וביום שהיית מחוברת להולטר לא היו תחושות כאלו כל מה שנקלט היו רק פעימות מוקדמות .יש מכשיר שנקרא LOOP RECORDER שזה כמו הולטר אבל אפשר להשתמש בו חודש ויותר ,בזמן שאת מרגישה את התחושה הנ"ל את לוחצת על כפתור ויש רישום אק"ג אפילו אחורנית למספר דקות. כדאי שתדברי על האופציה הזו עם הקרדיולוג שבדק אותך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים