שאלה עבור אבא שלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/10/2014 | 15:09 | מאת: ראובן

אבי בן 95 עם CAD לפני כחמש שנים עבר צנתור בשל תעוקה. נמצאה מחלה תלת כלית כולל LM. בוצע PCI ל-RCA . אתסמיני מאז הצנתור וכן נשארו מספר היצריות קריטיות. מאז נוטל Plavix 75 ml ועד לאחרונה נטל אספרין 100 ml. בנוסף הוא חולה פרקינסון ומרותק כשנתיים לכסא גלגלים. לפני מספר ימים שבר את עצם השוק והרגל הושמה בסד. בשחרור מבית החולים נרשמו לו זריקות Enoxaparen 40 ml לדילול הדם עד למצב שיוכל לנוע. מאחר ואבי כחוש מאד הועלה חשש על ידי רופאת המשפחה שהזרקה לא נכונה תגרום לפגיעה בעצמות ולזיהום. שאלתנו היא: האם אכן יש צורך בזריקות אלו? החולה לא היה במצב של תנועה גם לפני הנפילה ונוטל פלביקס שגם הוא מדלל את הדם. והאם אם מבטלים זריקות אלו יש צורך לתת לו גם אספירין. אודה לך מאד לתשובתך, ראובן

שאלתך אינה נוגעת לצד הקרדיאלי אבל אנסה לענות לך. מתן הזריקות לדלול דם אינם על רקע המחלה הקרדיאלית אלא בגלל הגבלת הניידות של אבא. ברור שבגיל כל כך מבוגר מתן זריקה לדלול דם עם שתי תרופות נוספות ,אספירין ופלביקס,חושפת את אבא לסכנה גבוהה של דימום. במקרה כזה יש הכרח להפסיק את אחת משתי התרופות או אספירין או הפלביקס ולהשאיר אותו עם הזריקות הנ"ל פלוס אספירין במינון 75 מ"ג או פלביקס 75 מ"ג.

29/10/2014 | 09:55 | מאת: ראובן

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים