אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/10/2014 | 19:42 | מאת: רוני

בן 57, עם MVP עברתי בדיקת ביקורת אקו לב, שלגביה יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות בחלק האחרון של הבדיקה לאחר שהבודקת עברה עם המתמר על החזה ו הבטן, היא היצמידה אותו לשקע בצוואר, שמתחת לגרון , השקע במרכז שמתחת לגרגורת, ולחצה למשך כרבע דקה, זכור לי שבבדיקות אקו קודמות לא נגעו באיזור הגרון, מהי הסיבה, ומה ניבדק באיזור הגרון? עד כמה שאני מבין באנטומיה במקום זה נימצאת בלוטת התריס , מהו ההיגיון שמאחורי הצמדת המכשיר באיזור זה? האם האנרגיה של המתמר , שאינני יודע מה עוצמתה , [כאחת שחודרת דרך הצלעות אז כנראה שהיא לא חלשה ] האם היא עשויה להשפיע בצורה כלשהיא על בלוטת התריס והפארא תירואיד? ואם כן, איך? תודה

אתחיל מהסוף - הסר דאגה מלבך לאולטראסאונד אין שום השפעה מזיקה לא על בלוטת התריס ולא על הפרא תירואיד ! ובאשר לשאר - עשתה לך בדיקה טכנאית מאד יסודית וכל הכבוד לה. אחד המנחים בבדיקת האקו הוא מהשקע שתארת בצוואר, מנקודה זו מקבלים את המבט הטוב ביותר לאבי העורקים לקשת אבי העורקים ולאאורטה היורדת.. משם ניתן למדוד גם את רוחבם וגם את מהירויות הזרימה בכל אזור .אין קשר לבלוטת התריס.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים