התקף לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/10/2014 | 18:33 | מאת: 1234

שלום רב, אבא שלי , בן 65, התעורר בלילה, חיוור, מזיע (נוטף מים) עם כאבים עזים בחזה וקוצר נשימה. א.ק.ג שנערך באמבולנס שהוזעק נמצא תקין. הוא קיבל 350 מ"ג אספירין בלעיסה באמבולנס. בדיקת טרופונין ראשונה (במיון) יצאה שלילית (אפס), שנייה- כ-12 שעות אחרי הראתה 40, שלישית הראתה 30 (לאחר יום וחצי=היום). בנוסף- הבדיקה הראשונה הראתה ירידה בתפקודי כליות (אותן הרופא שייך לאספירין), כרגע תפקודי הכליות תקינות וצפויה להתבצע בדיקת טרופונין חוזרת מחר בבוקר. א.ק.ג חוזר נמצא תקין (במיון ובמחלקה) האם מדובר בהתקף לב? האם נדרש אקו לב? (מה היא הבדיקה שמעידה באופן חד משמעי אם היה התקף לב או לא?) האם לזמן העובר מאז האירוע (בהנחה שהיה התקף לב) עד לביצוע הבדיקה (אקו או אחרת) יש משמעות מבחינת אפקטיביות הטיפול באם יידרש? במהלך כל הסיפור הנ"ל לא נפגש עם קרדיולוג, לא בוצע אקו- לב, האם נדרש? תודה

כל מה שתארת מתאים לאוטם שריר הלב (התקף לב). חלק מהבדיקות שעושים במקרה כזה זה כמובן אקו להעריך את מידת הנזק לשריר הלב ואת תפקודו אבל חשוב לא פחות לבצע צינתור כלילי תוך 24-48 שעות מהקבלה לאישפוז. אקו כאמור דרוש במקרה כזה, אם המחלקה עושה את כל מה שצריך קרי גם הטיפול התרופתי המתאים וצינתור בהקדם-לא חייבים פגישה עם קרדיולוג.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים