אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/10/2014 | 11:37 | מאת: לילי

בת 64 ברקע סכרת ולחץ דם מאוזנים.ללפני שנתיים עשיתי אקו לב שהיה תקין EF65% חדר ימני ושמאלי תקין מלבד לחץ ריאתי מוגבר36+ראפ.עברתי ברור ריאתי תפקודי ריאה CT הכל תקין היוןם עשיתי אקו לב נוסף הכל תקין מלבד הלחץ הריאתי שעלה ל41 +ראפ.רציתי לדעת האם זה מסוכן ומה עלי לעשות. בברכה לילי

לפי הנתונים יש לך יתר לחץ דם ריאתי קל. הדבר יכול לנבע מבעיה ראשונית בריאה או מסיבות אחרות,גם קרדיאליות שגורמות לעליית הלחץ הריאתי. הדבר מחייב ברור שאת חלקו עשית. ממליץ לך להיוועץ ראשית עם רופא ריאות שישלח אותך לכל הבדיקות הדרושות כדי שסיבת הלחץ הריאתי המוגבר תהיה ברורה. על סיכונים ודרכי טיפול-מעקב ניתן לדבר רק כשתהיה אבחנה סופית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים