שאלה לגבי תרופות חוסמות בטא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/10/2014 | 10:00 | מאת: אליהו

לד"ר אליאן שלום רב, תודה רבה על תשובתך לשאלתי הקודמת ואשמח אם תוכל גם לענות על שאלות אלו. קיבלתי המלצה מהנפרולוג שלי להפחית את מינון הקרדיולוק שאני לוקח מ2.5 מג' ל1.25 מג' עקב הדופק הנמוך שלי כרגע. קיבלתי בעבר את התרופה במינון 5 מג' ולכן זהו כבר ההפחתה השניה. האם אפשר להסיק מכך שתרופת חוסם בטה הספציפית הזו אינו יעיל אצלי יותר והאם יש כיום תרופות חדשות יותר בקבוצה זו? (עד כמה שידוע לי חלק מהם כבר קיימים 40 שנה ויותר). בתודה מראש ובברכה, אליהו

קרדילוק הינה דוקא תרופה חדשה יחסית מבין חוסמי הביתא, והמינון הנמוך לא מצביע על חוסר יעילות אולי בדיוק להפך - היה צורך להקטין את המינון בגלל דופק איטי מדי,מה שמלמד שהתרופה אכן משפיעה ויעילה !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים