סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/10/2014 | 21:30 | מאת: דבורה

יש לי התלבטות כבר שנים רבות האם לקחת ולהמשיך עם כדור simvaxon 10 . אומרים שזה גורם לאיבוד זכרון, אלצהיימר וכדומה. הייתי מבקשת לדעת האם אני יכולה לוותר על הכדורים. עשיתי בימים אלה בדיקות ואלה התוצאות:טריגליצים 93. כולסטרול 199 . כולסטרול HDL 75/ כלסטרול LDL calc 105.2. כולסטרול 124 NON-HDL . תוצאות אלה זה עם כדור כנ"ל שאני נוטלת כל יום. האם יש תחליף לכדור ללא תופעות הלוואי. מודה מאד על תשובתכם.

האינדיקציה לנטילת סטטין כשרמת הכולסטרול גבוהה לא תלויה רק בפרופיל השומנים בדם אלא גם בגיל ,מחלות רקע,ובעיקר (אם אין עדות למחלת לב וכלי דם)- בסיכוי לפתח מחלה כזו בעתיד. בכל מקרה סימוביל 10 מ"ג זה מינון קטן בסטטין לא מאד חזק שלא עושה את כל תופעות הלואי שמנית. התחליף הוא סטטין יותר חלש או דיאטה ופעילות גופנית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים