תוצאת בדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/08/2014 | 01:16 | מאת: איריס

אבא שלי בן 80 בבריאות טובה אינו סובל ממחלה כלשהיא ואינו נוטל תרופות. ביצע בדיקת הולטר לב . להלן תוצאת הבדיקה. סה"כ שעות הקלטה : 21.08 שעות . הקצב הבסיס : סינוס. מהירות מינימלית : 52 לדקה מהירות מקסימלית : 93 לדקה מהירות ממוצעת : 64 לדקה. הפרעות חדריות, pvc"s : מרובים, 1625 בהקלטה. 8 צמדים. הפרעות קצב על חדריות apc's : מרובים, 4446 בהקלטה 17 צרורות של טכיקרדיה אטריאלית עד 28 פעימות עד מהירות של 166 לדקה. הפרעות הולכה : אין שינויים משמעותיים בקטע st ; אין. אבקש לדעת מה משמעות של ממצאי הבדיקה. האם יש צורך בקבלת טיפול .? לתשובתך אודה בברכה איריס

החלטה על טיפול בהפרעת קצב איננה על סמך תוצאות ההולטר בלבד. חשוב הרקע של החולה,תפקוד הלב,תלונותיו,מצבו ועוד... בגדול אפשר לא לטפל בהפרעות הנ"ל אם תפקוד הלב תקין ולנבדק אין תלונות מיוחדות בטוחני שמי ששלח את אביך לבדיקת ההולטר יוכל לענות לך טוב ממני.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים