אקג פתולוגי שלא מהלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/07/2014 | 14:22 | מאת: י

אני בחורה שסובלת מכאבים בחזה כבר זמן מה. עם החרפת הכאבים בוצע לי אקג שהראה "שינויים איסכמיים דיפיוזיים" (האקג הקומים היו תקינים). ביצעתי סיטי קרדיאלי שהיה תקין למעט אזור אחד בו איכות ההדמיה לא הייתה תקינה. רציתי לשאול- הקרדיולוג אמר לי שיכול להיות אקג פתולוגי גם בלי בעיה לבבית, שנובע מסיבות אחרות. רציתי לשאול האם זה הגיוני שיהיה אקג עם שינויים איסכמיים, פלוס כאבים בחזה, ועדיין מקור הבעיה הוא לא בלב? והאם סיטי קרדיאלי הוא אמין כמו צנתור רגיל?

שינויים אסכמיים זו הגדרה קצת כוללנית, אם עשית CT קרדיאלי וראו את כל העורקים והם תקינים אז השינויים באק"ג הם כמו שינויים אסכמיים אבל ק"ל לא אסכמיים. יש מצבים שונים,שאינם אסכמיה שיכולים לתת תמונה באק"ג כמו שינוי אסכמי - למשל מחלה של שריר הלב,קרדיומיופטיה ,את האבחנה עושים בבדיקת אקו דופלר. CT קרדיאלי לשלילת מחלה כלילית הוא מצוין ואם הבדיקה שלילית אז ב 99% היא לא טועה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים