הוספת חומצה הילארונית - מתי?

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

07/05/2016 | 08:05 | מאת: יואב

שלום רב, לאחרונה הוזרקה לי חומצה היאלרונית מסוג פרלאן לקמטים הנזולביאליים שיורדים מהאף לפה. לדעתי לא הוזרק מספיק חומר שכן אני לא מרוצה מהתוצאה למרות שהרופא חושב שזה נראה טוב , אבל בסופו של דבר מי שצריך להחליט ולהרגיש טוב עם התוצאה זה הפציינט שמביט בעצמו בראי. אני בן 40 הקמטים המדוברים היו יחסית עמוקים והוזרקו לי 1.5 cc לשני הקמטים. יש שינוי אבל לא מספק, אני שואל - מתי לדעתך ניתן ונכון להזריק עוד חומר כדי לטשטש את הקמטים משום שאיני שבע רצון בכלל מהתוצאה. הייתי בביקורת אצל הרופא אבל הוא התעקש שהתוצאה יפה ולא הסכים להזריק עוד חומר דבר שגורם לי ללכת לרופא אחר לסיים את התהליך. בקיצור אני מרגיש ורואה שהקמטים עדיין דומיננטיים מאוד בפנים שלי ואני לא מצליח להבין את ההתעקשות של הרופא שלכאורה וכך נראה מגן על עבודתו ואבחנתו ביחס להערכתו מראש את כמות המזרקים. שאלתי- כמה זמן ממועד ההזרקה ניתן ונכון לבחון התוצאה ולהוסיף עוד חומר לקמטים המדוברים. תודה מראש

08/05/2016 | 22:25 | מאת: תמי

הרופא פיספס בגדול !! לא החומר ולא הכמות שהוזרקה...

09/05/2016 | 02:19 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

למרות שפרלן הוא החומר המתאים לאזור זה, כנראה שכמות החומר שהוזרקה לך לא היתה מספקת. כמות החומר קובעת את מחיר הטיפול. לעתים כדאי "לסגור עסקה" הרופא מחליט על כמות קטנה מדי ובסופו של דבר יוצא פצינט לא מרוצה. אם סך הכל הגישה של הרופא שטיפל בך ניראת לך, מציעה שתחזור אליו ותבהיר לו שברור לך לחלוטיןף שהזרקה של חומר נוסף כרורכה בשתלום נוסף, ותראה אם הוא יהיה מוכן "להתגמש: ולהזריק לך עוד. אם גם בתנאים אלה, תשובתו תיזאר בעינה, כדאי שתחשוב טוב אם כדאי להריק עוד.

מנהל פורום מילוי קמטים