חומצה לקטית

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

30/01/2016 | 05:59 | מאת: ליאת

שלום מה ההבדל בין חומצה לקטית 10% לבין חומצה הידרוקסית? קראתי שחומצה לקטית היא בעצם קרם לחות, האם היא גם מבהירה את עור הפנים? (לא נשמע לי הגיוני שחומצה היא בעצם קרם לחות).... תודה ליאת

05/02/2016 | 18:31 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חומצה לקטית כמו גם חומצה גליקולית, שייכות לקבוצת חומצות אלפא הידרוקסיות. עד ריכוז 10% לערך הן בעיקר מלחחות את העור. מעבר לריכוז זה מתחילות להתבטא התכונות החומציות שלהן, ומשתמשים בהם לצורך קילוף עור שטחי. חומצות אלפא הידרוקסיות אינן מבהירות את העור, אלא אם כן ניתנות בשילוב עם קרם הבהרה.

09/05/2016 | 02:05 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חומצה לקטית כמו חומצה גליקולית בריכוזים נמוכים מלחחת את העור. בריכוזים גבוהים יותר משמשת חומר לקילוף עור שטחי וככזו מבהירה פיגמנטציות שטחיות. לא מבהירה פיגמנטציות עמוקות יותר (שזה ךצערי רוב הפיגמנטציות) וגם לא מבהירה עור בריא

09/11/2016 | 01:13 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

חומצה לקטית שייכת לקבוצה גדולה יותר של חומרים הנקראת חומצות אלפא הידרוקסיות, כמו גם חומצה גליקולית. עד ריכוז מסוים החומצות הללו בעיקר מלחחות את העור. בריכוז גבוה יותר מהווי חומרים לקילוף שטחי של העור. לגבי יכולת של חומצה לקטית להבהיר את העור- זה לא ממש מוכח.

מנהל פורום מילוי קמטים