הזרקת חומר מילוי לקמטים בחולה סרקואידוזיס

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

11/01/2015 | 16:07 | מאת: מיכל

שלום רב. לפני כשמונה שנים אובחנה אצלי סרקואידוזיס עורית וריאתית. עברה ללא טיפול סיסטמי אלא רק הזרקה מקומית לנגעים בעור. מאז אני ברמיסיה. כיום מעוניינת להזריק חומר מילוי לקמטים. הבנתי שחלק מתופעות הלוואי האפשרויות הן גרנולומות. שאלתי: 1. האם ישנם חומרים שאלו לא תופעות לוואי שלהם? 2. האם קיים מידע לגבי האפשרות שההזרקה תעורר מחלות אוטואימוניות בכלל וסרקואידוזיס בפרט? תודה מראש מיכל

12/01/2015 | 12:39 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

סרקואידוזיס אינה מחלה נדירה בחלקים מסוימים בעולם. חומרי מילוי על בסיס חומצה היאלורונית הוזרקו בשנים האחרונות למיליוני אנשים. ולמרות זאת יש דיווחים בודדים ביותר בספרות העולמית על היארעות של גרנולומות בעקבות הזרקת חומר מילוי. ולכן הסיכון שאת לוקחת הוא מזערי ביותר, כנראה לא גבוה יותר מאשר אוכלוסיה רגילה

12/01/2015 | 16:21 | מאת: מיכל

יש לך מושג אם כך למה בחברת סטילאג' המליצו לי בכל תוקף להמנע מהזרקות? הדגישו לא רק הזרקה של המוצר שלהם אלא בכלל... לך יש נסיון עצום הבנתי - האם את נתקלת בתופעת הגרנולומות? שוב תודה!

מנהל פורום מילוי קמטים