כתמים

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

11/08/2014 | 15:40 | מאת: שני

שלום רב אני בת 28 וסובלת כבר יותר משנתיים מכתמים כהים בשפה העליונה, נמשים בכל הפנים ולאחרונה הופיע כתם נוסף על האף. יש לציין שמעולם לא לקחתי גלולות, ואני מקפידה לא להיחשף לשמש. מורחת קרם הגנה מעל 30 וחובשת כובע. עד כה עברתי מספר רופאים אף אחד מהם לא טרח להסתכל על הכתמים מקרוב וכולם מיהרו לרשום משחה יקרה שרק החמירה את המצב. ניסיתי בערך 6 משחות, תחילה קוסמטיות ללא מרשם, לאחר מכן 2 משחות שרקחו לי במרשם, ולבסוף הידרוקינון ועוד משהו בסגנון.. שמעתי על טיפול בחנקן, לייזרים ופילינגים וחומצות, אבל אני חוששת שזה רק יחמיר את המצב..אני בחורה צעירה והעור שלי במצב בוגר. מה ניתן לעשות? אני אובדת עצות.

12/08/2014 | 09:52 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הפיגמנטציה שאת מתארת נקראת מלזמה והיא מופיעה בנשים בגיל הפיריון, במיוחד בארצות שטופות שמש. הטיפול בה הוא מאתגר ודורש סובלנות והתמדה. טיפולי לייזר וחנקן נוזלי ואפילו פילינגים לא נכונים יכולים להחמיר את הפיגמנטציה. סוד ההצלחה היא התמדה בטיפול הרפואי שיכול להימשך חודשים ארוכים עד שנים. החלפת רופאים והחלפת טיפולים פוגעים ברצף הטיפול ומכשילים אותו.

מנהל פורום מילוי קמטים