הזרקת חומצה היאלרונית

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

22/06/2014 | 15:07 | מאת: נתי

שלום רב, לפני כ- 3 ימים הוזרקה לי ע"י רופאה חומצה הילארונית בשם "היאלסטייל" לקמטים שבצידי האף, היורדים אל השפתיים ("קמטי הצחוק"). תוך זמן קצר נוצרו לי גבשושיות מתחת לעור, חלקן מרגישות כמו ג'ולות וחלקן כמו צינורות (גלילים) מוארכים לאורכם של הקמטים. הפנים שלי נראות נפוחות כאילו חזרתי מטיפול שיניים ושמו לי גלילי צמר גפן בין החניכיים ללחיים. עברו 3 ימים והרופאה שלי אומרת שזה בסדר והגבשושיות הן המילוי עצמו וככה זה צריך להיות. יש לי חברות שעברו הזרקות שכאלו ולאף אחת לא היו גבשושיות וג'ולות. האם המצב אכן תקין או שיש בעיה ספציפית (אלרגיה או תקלה) ?? המון תודה, נתי

23/06/2014 | 12:50 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

התנפחויות בעקבות הזרקות יכולות להופיע. בכל מקרה אם התופעות שאת מתארת אינן חולפות, בקשי מהרופאה להמיס את החומר- זה אפשרי.

23/06/2014 | 13:39 | מאת: נתי

שוב שלום ותודה על התגובה. ברצוני לומר שהייתי אצל הרופאה ושאלתי לגבי החומר הממיס. היא אמרה שהוא מסוכן ויכול ליצור תופעות לוואי רציניות, אפילו לגרום למוות... האם יתכן? או שיש חומרים בטוחים להמסה? תודה ויום נפלא, נתי

מנהל פורום מילוי קמטים