אינטרויטוס פיברוטי ומוצר- טבעת פיברוטית בנרתיק?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

26/03/2015 | 15:09 | מאת: אפרת

שלום! אני חודש ושבוע לאחר לידה, בביקורת אחרונה אצל רופא נשים בשל כאבים ולחציםב איזור הנרתיק נאמר לי שיש לי טבעת פיברוטית שנוצרה בשל קרע בין הנרתיק והפרינאום, מה שיצר מעין בור בין שתי הרקמות, ונסגר על ידי תפרים. התוצאה היא טבעת פיברוטית, רקמה צלקתית עבה וקשיחה, שבעצם מצירה את הכניסה לנרתיק, כאשר כפי שהראה לי הרופא, הכניסה לנרתיק היא עכשיו בגודל של בערך שתי אצבעות, אפילו פחות… מקווה שזה מובן… הוא קרא לזה אינטרויטוס פיברוטי ומוצר, אך לא מצאתי את ההגדרה הזו לא באנגלית ולא בעברית.. כמובן שיש כאבים (מעים תחושה של מרקם קשיח/לוחץ בעיקר כשאני נשענת קדימה) אבל מה שיותר מטריד אותי הוא האפשרות שזה מן הסתם יקשה מאוד על קיום יחסים. ניסיתי לחפש מידע ודרכים להקלה ולריכוך הטבעת, אך לא מצאתי כלל מידע כזה- כאילו זה לא קרה לאף אחד מעולם :) אשמח מאוד לשמוע אם זו תופעה מוכרת ואם כן, האם יש משהו שאכן ניתן לעשות מבחינת הרפואה המשלימה, או כל דבר אחר (למעט פיזיותרפיה, אליה הפנה אותי הרופא המטפל). תודה מראש! אפרת.

אפרת שלום זה אכן משהו מוכר לאחר שיש קרעים במהלך הלידה ותופרים חשוב מאור לבצע עיסויים באזור עם שמן וכל פעם למתוח ולהרחיב עד לתחושת צריבה את האזור אמבטחות חמות עם שמן במים על מנת לרכך יותר את האזור במידה ופסק לך הדימום אתם כבר יכולים לנסות לקיים יחסים ולראות איך את מרגישה עם זה ובמידה וזה יקשה תפני לרופא להמשך טיפול בהצלחה רחלי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה