וריקוצלה פרופסיה וספירת זרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/10/2014 | 16:53 | מאת: אמיר404

שלום אני בן 26 בגיל 21 עברתי ניתוח וריקוצלה (דרגה 2 היה לי), כשנה לפני! הניתוח בדיקת זרע הראתה ספירת זרע לא משהו של 7% תקינים, בשנים האחרנות התחלתי להתקרח ושקלתי להתחיל לקחת כדור פרופסיה, אולם עקב תופעות הלוואי הידועות עלו בי חששות רבים (יש לציין שכן לקחתי במשך כמה חודשים ספורים ולא הרגשתי תופעות לוואי אבל כתבה שנתקלתי בה גרמה לי להפסיק) ולכן אשמח למענה לגבי מספר שאלות 1. האם בכלל איכות וכמות הזרע יכולה לעלות לאחר ניתוח? 2. ברור לי שפרופסיה זה דבר לא טוב , אבל נניח שכרגע איכות הזרע שלי תקינה ובכל זאת אני רוצה לקחת פרופסיה, האם בדיקות זרע תקופתיות ומעקב של רופא אמורת להספיק מבחינת בעיות הפוריות או ששימוש בתרופה עלול לגרום לבעיות עתידיות גם לאחר הפסקתה? וכל כמה זמן כדאי לעשות זאת? 3. מה עמדתך לגבי התרופה באופן כללי? תודה רבה

23/10/2014 | 15:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום בהחלט כמות הזרע יכולה לעלות לאחר הניתוח יש עדויות שונות ואפילו נוגדות לגבי השאלות שלך. רצוי שתשאל רופא עור בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה