אבן בכליה בגביע התחתון בגודל 6-7 מ"מ צריך ניתוח?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/10/2014 | 20:45 | מאת: ע

ד"ר שלום רב, אני גבר בן 35. לצערי גילו לי כבר פעם שלישית אבנים בכליות. עברתי בעבר כבר 2 ניתוחים להוצאת אבנים. הפעם גילו לי בצילום CT אבן בגודל 6-7 מ"מ בכליה בגביע התחתון. לאחר התייעצות עם האורולוג שניתח אותי בעבר, הוא אמר לי שיש סיכוי של 30 אחוז שהאבן תצא באופן עצמוני בגלל מיקומה הבעייתי. לכן הוא המליץ על ניתוח. רציתי לשאול האם כדאי לעשות ריסוק אבן (ללא ניתוח, ריסוק חיצוני). הכאבים שלאחר הניתוח בגלל הסטנד וההוצאה שלו הם בלתי נסבלים ואיומים בצורה שאני לא רוצה לחזור עליהם. אשמח לכל פתרון אחר (אם יש) ללא ניתוח. תודה רבה,

23/10/2014 | 16:46 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום , אפשר בהחלט לשקול לבצע ריסוק , במידה והאבן נראת בצילום בטן ריק זה מקל עד זיהוי האבן בזמן הריסוק. השיקול איזה גישה עדיפה לך צריבה להילקח לאחר התיעצות עם האורולוג

28/10/2014 | 00:38 | מאת: ע

תודה רבה על התגובה. לאחר התייעצות עם האורולוג אני החלטתי לעשות ניתוח בסופו של דבר.

מנהלי פורום אורולוגיה