בקשה לפענוח אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/10/2014 | 10:18 | מאת: סיגל

שלום, בני משרת כחייל. לפני כשלושה שבועות הרגיש כאבים באשכים, בעיקר בצד השמאלי. הוא נשלח לבדיקת U.S ולהלן התוצאות: 2 האשכים בגודל ומירקם תקינים ללא הגדלה של האפידידימיס. ללא עדות להידרוצלה. הודגמה זרימת דם שווה דו צדדי ללא סימני ווריקוצלה. צמוד לראש האפידידימיס השמאלי נצפתה ציסטה קטנה בגודל 5 מ"מ. עלי לציין שהוא הופנה גם לבדיקת שתן אך טרם עשה. הוא נמצא בתור לזימון אצל האורולוג אך איני יודעת מתי זה יקרה. הכל מתנהל בצבא בצורה איטית. מבחינת כאבים המצב הרבה יותר טוב. שאלתי: כיצד לפרש את ממצאי הבדיקה ובעיקר לגבי הציסטה? עד כמה דחוף לגשת לאורולוג?

25/10/2014 | 18:24 | מאת: סיגל

בהמשך לשאלתי בענין זה, נקבע לבן תור לאורולוג רק לסוף חודש נובמבר (כמו כן הוא חייל ומשרת רחוק מהבית). חלו שינויים. הוא טוען שכואב לו שם ושהוא מרגיש לעיתים שהמקום גדל לגודל של ביצה ובצורה של מלבן (אלו תחושותיו). הענין מטריד אותו מאוד. אנו שוקלים ללכת לאורולוג פרטי. השאלה אם אפשר להמתין עד סוף נובמבר (עוד חודש) או כדאי בכל זאת ללכת לפרטי. אודה מאוד לתשובה מהירה על מנת שנוכל במקרה הצורך להתארגן לתור מהיר לאורולוג פרטי בזמן שהוא יגיע לסופ"ש קרוב. תודה

מנהלי פורום אורולוגיה