צריבה ודימום בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/09/2014 | 00:14 | מאת: רועי

שלום רב, אני בן 29, לפני שנה עברתי ניתוח לכריתת אשך שמאל בשל סמינומה. כעת אני בשלב BII של המחלה ועובר טיפולי הקרנות (כרגע נמצא בטיפול 15/21). כשבוע לאחר תחילת טיפולי ההקרנות החלתי לחוש בצורך לתת שתן לעיתים תכופות, לאחר מכן זה לווה בצריבה בקצה הפין בעת מתן שתן וכעת זה ממשיך עם שתן דמי לקראת סוף הטלת השתן ואף פליטה של קרישי דם די גדולים. חשוב לציין כי אני רווק ולאחרונה קיימתי יחסי מין עם מספר שותפות. כרגע האונקולוג שלי מבקש לבצע מעקב בלבד אחר נושא זה. שאלתי הינה: 1. ממה לדעתך אני סובל? 2. האם ישנה אפשרות שיש לי דלקת השופכה שמקורה ממחלות מין? אודה לך אם תוכל לשפוך אור על מצבי, תודה!!

16/09/2014 | 14:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רועי, כדי לענות בצורה טובה על שאלתך עלייך לבצע בדיקות שתן כדי לשלול מחלות מין : PCR-STD , שתן לכללית ותרבית. הופעת דם בשתן מחייבת התיחסות רצינית ומקיפה . אם אכן מדובר במחלת מין הטיפול הינו אנטיביוטיקה. חשוב לשלול סיבות פוטנציאליות אחרות לתופעה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה