תוצאות US כליות וכיס שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/08/2014 | 10:29 | מאת: שרון

על רקע כאבים באזור מותן שמאל (באו והלכו ובינתיים חלפו) הופניתי לUS כליות. אני רואה כי הכליה השמאלית קטנה,אודה לפיענוח התוצאות: כליה ימנית צורה גודל ומבנה תקין אורכה של הכיליה הימנית: 10.5 ס"מ ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס כליה שמאלית - קטנה יחסית. עם הפחתה קלה של הפרנכימה בקוטב העליון. חשד לפירור אבן בגודל 0.2 ס"מ באזור גביע אמצעי ללא הפרעה אורומכנית. אורכה של הכליה השמאלית 8.8 ס"מ. ללא הידרוניפרוזיס. שלפוחית השתן -בקיבולת תקינה.לא נצפתה שארית שתן לאחר התרוקנות. אודה מאוד להתייחסות לגודל הכיליה ולהפחתה בפרנכימה בקוטב העליון.

02/09/2014 | 17:24 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יתכן שהתפקוד של הכליה הקטנה פגוע במידה מסוימת. עובי הפרנכימה הוא ביטוי לתפקוד כליתי

מנהלי פורום אורולוגיה